Anasayfa
28 Temmuz 2022 | Genel

Türkiye'nin İlk Yayıncılık Yaz Okulu’na Başvurular Başladı

Türkiye'nin İlk Yayıncılık Yaz Okulu’na Başvurular Başladı


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemiz tarafından Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde 22-28 Ağustos 2022 tarihlerinde Konya’da gerçekleşecek olan “Yayıncılık Yaz Okulu”na başvurular başladı. 8 Ağustos’ta başvuruları sona erecek olan yaz okuluna Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED), Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR) de destek veriyor.

Konya ve çevresi başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanından mesleki hayatlarına yayıncılık sektöründe devam etmek isteyen gençlerin katılacağı yaz okuluyla, yayıncılık alanının ve bu alandaki mesleklerin gençlerimizin kariyer planlamalarının bir parçası hâline getirilmesi amaçlanıyor.

Hâlihazırda dünyanın en büyük yayıncılık pazarlarından biri olan Türkiye yayıncılık sektörü,  on binlerce vatandaşımıza istihdam sağlamaktadır.

Yayıncılık Yaz Okulu ile bir yandan yayıncılık sektörü ve sektörle ilgili temel kavram ve işleyişin gençlerimizin zihninde yer edinmesi bir yandan da yaratıcı endüstrilerin en önemli dallarından biri olan yayıncılık alanına yeni ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Yayıncılık Yaz Okulu’nda, başvuru sonucunda seçilecek 24 kişiye, yerli ve yabancı alan uzmanları tarafından yayıncılık sektörüne ilişkin temel kavramlar ve süreçlere ilişkin eğitimler verilecek.

Katılımcıların ulaşım, konaklama ve iaşeleri, Yayıncılık Yaz Okulu organizasyonu tarafından karşılanacak.

7 gün sürecek yaz okulu kapsamında şu ana başlıklarda dersler verilecek; ‘Yayıncılıkta Temel Kavramlar’, ‘Yayıncılık Sektörüne İlişkin Yasal Düzenlemeler, Uygulamalar ve Süreçler’, ‘Editörlük ve Editoryal Süreç’, ‘Dağıtım, Pazarlama ve Satış’, ‘Yurtdışı Tanıtım, Telif Ticareti, Destekler ve Teşvikler’, ‘Üniversite Yayıncılığı’.

Yaz okuluna başvuru şartları ise şu şekilde; 35 yaşını geçmemiş olmak, herhangi bir lisans programında son sınıf öğrencisi olmak veya mezun olmuş olmak ya da yayıncılık alanında faaliyet gösteren bir kurum ya da kuruluşta 3 yıldan daha az bir süredir görev yapıyor olmak.

Başvuru için tıklayınız.