Üniversitemizde Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın Katılımıyla Açıldı
Üniversitemiz Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde “Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri” temalı bir sergi düzenlendi.
Serginin açılış törenine Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Fakülte Dekanları ve İdarecileri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız ve aynı zamandan Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcımız Fikret Karapınar açılış konuşmasında: “ 741. Vuslat yıldönümünde Hz. Mevlana’yı anmak onun aziz hatırasını yad etmek ve anlaşılmasını sağlamak amacıyla deryada katre misali bir katkı yapmak istedik. Bu çerçevede yaptığımız “Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri” sergimizle üniversite gençliğini hedef aldık, onlara hitap etmek istedik. Mesnevi’den ve Mevlana’nın diğer eserlerinden ve şerhlerden örnekler aldık. Bu sergide bizlere katkıda bulunan Büyükşehir Belediyesine, Yazma Eserler Bölge Müdürlüğüne, İlahiyat Fakültesine ve Sağlık Kültür Daire Başkanlığına teşekkür ediyoruz. ” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise selamlama konuşmasında bu serginin Seydişehir ve Ereğli'deki Fakültelerimizde ve Milli Eğitim Müdürlüğünün lise bölümlerinde de düzenleneceğini belirterek, Mevlana’yı anmak ve anlamak adına üniversite olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını belirtti. Şeker: “ Toplumumuzun Mevlana’yı anlamaya gerçekten ihtiyacı var. Gölgesinde yaşayan torunları olarak büyük mutasavvıf, İslam alimi Hz. Mevlana’yı anmak ve yaşatmak bizim görevimiz. ” dedi.
Mevlana ABD’de Yaşasaydı Tüm Dünya O’nu Konuşurdu
Üniversitenizin konuğu olan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise bu anlamlı sergide bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “ Kaşıkçı Elması Osmanlıda nasıl değerli ve korunduysa Mesnevi de aynı şekilde değerlidir. Gençlere Mevlana’nın eserlerini anlatmalıyız. Bizim gençliğimizde Hz. Mevlana’ya dair aktiviteler olmazdı. Mevlana Amerika’nın olsaydı tüm dünya şimdi onu konuşuyor olurdu. Bu tür aktiviteler kültürel sembollerdir. Kültürler bu faaliyetlerle anlatılır ve nesillere aktarılır.” dedi.