ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE KONYA TABİP ODASI İŞBİRLİĞİ İLE “GEÇMİŞTEN GELECEĞE KONYA’DA HEKİMLİK”
ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE KONYA TABİP ODASI İŞBİRLİĞİ İLE “GEÇMİŞTEN GELECEĞE KONYA’DA HEKİMLİK”
Sağlık Sektörünün Sorunları Konuşuldu.
Sağlık sektörünün sorunları konuşuldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde 'Geçmişten Geleceğe Hekimlik' paneli gerçekleştirildi. Konya Tabip Odası ve Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluklarının katkılarıyla gerçekleştirilen ' Geçmişten Günümüze Hekimlik Paneli' gerçekleşti. Prof. Dr. Dursun Odabaş'ın Moderatörlüğün de düzenlenen panelde Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, ve Prof. Dr. Faruk Aksoy konuşmacı olarak yer aldı. Sağlık sektöründeki geçmişte yaşanan ve gelecekte hekimleri bekleyen sıkıntıların masaya yatırıldığı programda Türk Tabipler Birliğinin Afrin Harekatına ilişkin yaptığı açıklama üzerinden meslek odalarının asıl görevleri anlatıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Necmettin Erbakan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, genç hekimlere Konya Tabip Odası'nın aktif üyesi olması konusunda tavsiyelerde bulundu. Sivil Toplum örgütleri ve meslek odalarının görevlerine değinen Prof. Dr. Dursun Odabaş ise bu kuruluşların siyasi söylemleri ile toplum mühendisliği değil kendi alanlarındaki meslek üzerine çalışmalar yapmaları gerektiğine vurgu yaptı.
"Son 10 Yılda Sivil Toplum Anlayışında Bir İlerleme Kaydettik"
KONYA Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, siyaset ve sivil toplum ilişkisini irdelemek gerekli olduğunu belirtti. Karaca, "Son 10 yılda sivil toplum anlayışında bir ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Konya Türkiye'deki sivili toplumlar arasında en zengin şehirler arasında yer alıyor. Ancak birçoğu mesleki anlamda hizmet yeterliliğini sağlayamıyor. Bu anlamda siyasi olarak bazen sivil toplum kuruluşları ölçüyü kaçırabiliyor. Her sivil toplum örgütünde olduğu gibi hem Türk Tabipler Birliği, hem de Konya Tabip Odası olarak mesleğimiz ile ilgili bazı gelişmeleri ortaya koyuyor olmamız lazımdı" dedi.
"Acil Servislere Başvuru Sayısı 170 Milyon"
Gelecekteki sağlık sektörü açısından sorunlara değinen Prof. Dr. Faruk Aksoy konuşmasında, "Geçen yıl polikliniklere başvuran insan sayısı 700 milyonu buluyor. Aynı zamanda yine geçtiğimiz yıl Acil servislere başvuru sayısı 170 milyon civarında. Eğer Aile Hekimliğinde sevk zinciri olsaydı bu sayı bu kadar artmazdı.