Sağlık Turizmi Geleceğin Sektörü Olacak
14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde Tıp Fakültesi’nde düzenlenen konferansların ikincisinde “Sağlık Turizminde Türkiye’nin Geldiği Nokta ve Beklentiler” anlatıldı.
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Dr. H. Ömer Tontuş’un konuşmacı olduğu programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Diken, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin katıldı.
Sağlık turizminin geleceğin sektörü olacağını vurgulayan Tontuş, tıp fakültelerinin de bu sektörün içinde yer alması gerektiğine dikkat çekti. Devletlerin hastaların güvenilir ülkelere seyahat etmesini desteklediğini belirten Tontuş, Türkiye’nin her zaman sağlık turizminde iddialı olan 3 ülkeden biri olacağını belirtti. Avrupa’da 6.5 milyona yakın Türk vatandaşının yaşadığını ifade eden Tontuş bu vatandaşların hemen hemen her hastalığın tedavisi için Türkiye’ye geldiğini anlattı.
Türkiye’nin sınır aşırı göz ameliyatlarında birinci sırada olduğunu ve marka değer haline geldiğini söyleyen Tontuş, sağlık turizminin gelişmesi için kalite, ulaşım, akreditasyon ve sınır ötesi sigortanın önemli faktörler arasında yer aldığını kaydetti. Dr. H. Ömer Tontuş akreditasyon konusunda Türkiye’nin en iyi ikinci ülke konumunda bulunduğunu belirtti.
Sağlık turizmi konusunda Türkiye’nin istatistikte yetersiz olduğunu ifade eden Tontuş, hastalara sunulacak güvenilir verilerin bulunmadığını bu konunun ülkenin en büyük zaafiyeti olduğunu vurguladı.
Program soru-cevap bölümünün ardından hediye takdimi ile sona erdi.