“İletişim Kurmak İstiyorum” Konferansı Düzenlendi
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz Ulaştırma ve Lojistik Topluluğu’nun organizasyonuyla Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fidan’ın konuşmacı olarak yer aldığı “ İletişim Kurmak İstiyorum “ konulu bir konferans düzenlendi. Zindankale Süleyman Şah Salonunda gerçekleştirilen konferansa ; Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Diken, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Akdağ ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Ulaştırma ve Lojistik Topluluğu Başkanı Fatih Karafazlıoğlu, topluluk hakkında bilgiler vererek; “ Topluluğumuzun kurulma amacı Ulaştırma ve Lojistik alandaki güncel gelişmeleri arkadaşlarımıza duyurmak ve bu alanda etkinlikler düzenleyerek kişisel gelişime katkıda bulunmaktır.” dedi.
“ Üniversiteli olmak, sadece derse girip çıkmaktan ibaret değildir. Eğitimin en önemli amacı bireyde davranış değişikliğini sağlamaktır.” diyerek sözlerine başlayan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Diken yaptığı selamlama konuşmasında üniversiteli bir gencin, aldığı eğitimin hakkını mutlaka vermesi gerektiğinin altını çizdi. Diken sözlerini : “Sizler ülkenin kıt kaynaklarına rağmen bir yerlere gelmek için okuyan bu hakkı kazanmış şanslı insanlarsınız. Doğru bir yoldasınız. Bu yolda da her zaman kalitenin peşinde olmalısınız. Eğitiminizde, düşüncelerinizde, boş zamanı değerlendirmenizde davranışlarınızda kaliteyi hep ön planda tutmalısınız. Biz sizin en iyi şartlar altında kaliteli bir eğitim almanız ve kişisel gelişiminize katkıda bulunmak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerin daha fazla yapılmasını arzu ediyorum.” şeklinde ifade etti.
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fidan “İletişim Kurmak İstiyorum” temalı sunumunda iletişimin önemi ve iletişim sürecini etkileyen unsurlar hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin yoğun bir ilgiyle dinledikleri konferansta Doç. Dr. Mehmet Fidan hayata olumlu yönden bakmanın önemine dikkat çekerek sağlıklı bir iletişim kurabilmenin ancak bu yolla mümkün olabileceğinin altını çizdi. Fidan kişinin kendisiyle barışık olabilmesi için her bir bireyin hayatta tek olduğunu, benzerinin olabileceğini fakat asla kendisinden bir tane daha olamayacağını ve bunun sık sık hatırlanması gerektiğini ifade etti.
İletişimde beden dilinin önemine de dikkat çeken Fidan : “Bir iletişim sürecinde kelimeler % 10, ses tonu % 30, beden dili ise % 60 oranında etkilidir. Beden dili; vücut duruşu, jestler, mimikler, yüz ifadeleri ve göz hareketlerinden oluşur ve iletişimde kişinin bilinç altını yansıtır. İletişim teorik olarak öğrenilmesi kolay olsa da uygulamaya baktığımız zaman, bu konuda başarılı olan insan sayısının çok az olduğunu görüyoruz.” dedi.
Konferansın sonunda etkili sunumu ve öğrencilerle yaptığı uygulamalı öğretisiyle büyük beğeni toplayan Doç. Dr. Mehmet Fidan’ a Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Diken tarafından bir plaket takdim edildi.