Anasayfa
13 Aralık 2018 | Genel

İlk Yardım Uygulamaları

İlk Yardım Uygulamaları

Fakültemiz öğrencilerine “İlk Yardım Eğitimi” verildi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferans öncesi açılış konuşması yapan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet DİKEN, “Üniversite Hayatına Giriş” dersi kapsamında düzenlenen programda, hayatımızın her anı için lazım olan  ilk yardım uygulamalarının önemine değinerek ilk yardım için eğitimin şart olduğunu ifade etti. Herkesin gerektiğinde hayat kurtarmak için ilk yardım uygulamalarını bilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet DİKEN, gençlere de seslenerek kendileri için öğrencilerin çok değerli ve önemli olduklarını, öğrencilerin mutlu, sağlıklı ve başarılı olmaları için çalıştıklarını, öğrencilerin de çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

İlk yardım uygulamaları ile önemli bilgiler aktaran NEÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zerrin Defne DÜNDAR , ilk yardımın amaçlarını anlatarak hasta ya da yaralıya “zarar vermeden” ilk yardımın yapılması gerektiğini söyledi. Temel Yaşam Desteği uygulamaları, Hava yolu tıkanıklıkları, bilinç bozukluğu, bayılma sebepleri, koma sebepleri, bayılma ve komada ilk yardım, sara nöbeti ilk yardımı gibi  konularda doyurucu bilgiler aktaran  Doç. Dr. Zerrin Defne DÜNDAR, ilk yardımın temelinin  ilk yardımcılara “Önce Zarar Verme” ilkesi olduğunu belirtti. Dündar,  bayılmalarda soğan koklatmanın ya da sara nöbetinde kilitlenmiş çenenin açılmaya çalışılmasında ağza anahtar, kaşık, kalem gibi cisimlerin sokulmasının çok yanlış uygulamalar olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans sonrası Dekanımız Prof. Dr. Ahmet DİKEN tarafından konuşmacı Doç.Dr.Zerrin Defne Dündar’a hediye takdim edildi.