Anasayfa

Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Mühendisliği Bölümü, 2012 yılında kurulmuştur. 
Bölüm Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi olmak üzere 2 Anabilim Dalından oluşmaktadır.
Gıda Mühendisliği Bölümü, gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar ki tüm süreçlerde sağlığa uygun, güvenli ve kaliteli gıda üretilmesi, gıda maddelerinin ambalajlanması ve depolanması, üretilen gıdaların kalite kontrollerinin yapılması, gıda alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi konularında görev ve sorumluluklar alan kişiler yetiştirmeyi hedefler.
Gıda Mühendisliği Bölümünün amacı; konusunda uzman, yeniliklere açık, genç ve dinamik kadrosuyla yüksek kalitede ve güvenli gıda üretimini gerçekleştirecek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda uzmanlaşmış ve etik değerlere sahip, ülkemiz gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu teknik elemanları yetiştirmektir.

7
Ocak
LİSANSÜSTÜ FİNAL ve BÜTÜNLEME PROGRAMI
23
Aralık
2024-2025 Güz Final ve Bütünleme Sınav Programı
18
Ekim
Ortak Eğitim Güz Dönemi Ara Değerlendirme 1. Toplantı - Gıda Mühendisliği
28
Temmuz
Lisansüstü Bilim Sınavı Hakkında
Ziyaret
18 Mart 2024
Ziyaret
Ziyaret
Bölümümüz Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde
16 Ekim 2023
Bölümümüz Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim...
Bölümümüz Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Bağlı Kalın