Gıda mühendisi; gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadarki tüm süreçlerde sağlığa uygun, güvenli ve kaliteli gıda üretilmesi, gıda üretim teknolojilerinin geliştirilmesi, gıda maddelerinin ambalajlanması ve depolanması, üretilen gıdaların kalite kontrollerinin yapılması, gıda alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi konularında görev ve sorumluluklar alan kişidir.
Gıda Mühendisinin Temel Görevleri;
Gıdaları bilimsel açıdan değerlendirmek ve bu değerlendirme sonucunda yeni işleme teknikleri ve yöntemleri geliştirerek besin değeri yüksek, kaliteli ve güvenli gıda üretimlerini gerçekleştirmektir.
Misyonumuz
Bölümümüz, konusunda uzman, yeniliklere açık, genç ve dinamik kadrosuyla yüksek kalitede ve güvenli gıda üretimini gerçekleştirecek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda uzmanlaşmış ve etik değerlere sahip ülkemiz gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu teknik elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Ayrıca evrensel ölçüde bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış, yenilikçi, girişimci, gıda endüstrisine ve topluma katkı sağlayan, mesleğini ve ülkesini seven gıda mühendisleri yetiştirmektir.
Vizyonumuz
Ulusal ve uluslararası alanlarda araştırmalar ve projeler yaparak gıda bilimi ve endüstrisinin sorunlarına çözüm getiren, Konya ve çevresinde bulunan gıda sanayi ile ortak projeler yürüterek üniversite-sanayi işbirliği sağlayan, bilgi birikimini toplumun faydası için kullanan, yenilikçi politikalarla lisans ve lisansüstü öğrenciler yetiştiren, ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından olmaktır.