Ek Madde-1 (ÖSYM Puanı) ile Yatay Geçiş
2019-2020 Öğretim Yılı İçin Yatay Geçiş Ek Madde-1 (ÖSYM Puanı ile yatay geçiş) Başvuruları:
01 - 15 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ek Madde-1 yatay geçiş başvuruları alınacaktır. Ek Madde-1 yatay geçiş'e başvuracak olan öğrencilerin 15 Ağustos 2019 saat 17:00'a kadar evraklarını Yüksekokulumuza elden teslim edilmesi gerekmektedir. 15 Ağustos 2019 saat 17:00'a kadar Yüksekokulumuza elden teslim edilmeyen yatay geçiş evrakları işleme alınmayacaktır.
Gerekli Belgeler:
1. Not Belgesi: Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumundan alacağı, "izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren" resmi onaylı belgenin aslı (İmzalı ve mühürlü / aslı)
2. ÖSYM Yerleşme, Kazandı Belgesi (Onay Kodlu)
Ek Madde-1 ile yatay geçiş için başvuran öğrenicilerin ÖSYM yerleşme belgelerinin yanında muhakkak YGS yerleştirme puanlarını gösteren Onay Kodlu belgeyi eklemek zorundadır).
3. Öğrencinin aldığı derslere ait müfredatı ve ders içerikli belge (İmzalı ve mühürlü)
4. Öğrencinin yatay geçiş yapacağı programı belirten dilekçe
5. Öğrenci belgesi aslı (İmzalı ve mühürlü)
6. Daha önceden Ek-1 madde ile yatay geçiş yapmadığına ilişkin resmi yazı (Öğrenciler bu belgeyi transkriptte veya öğrenci belgesinde de yazı ile belirtebilirler.)
7. Nüfus Cüzdanı fotokopisi
NOT: Yukarıda belirtilen evraklardan herhangi birinin eksik olması durumunda öğrencilerin dilekçeleri kesinlikle işleme alınmayacaktır.
Yatay geçiş başvuru dilekçesi için tıklayınız.
Meslek Yüksekokulumuza ait taban ve tavan puanları için tıklayınız.
Not : Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına yatay geçiş yapacak öğrencilerin aşağıdaki özel koşulu sağlamaları gerekmektedir;
Kayıt tarihinde (Öğrenim gördüğü Üniversite için) en fazla 25 yaşında olmak, vücut yapısı düzgün olmak; astım,bronşit, epilepsi, nefes darlığı, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık vb. gibi biyolojik bozukluğu olmamak; bayılma, histesi, marazi çarpıntı ve benzeri psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak; herhangi bir okuldan disiplin cezası ile uzaklaştırılmış olmamak; boy uzunluğunun erkek öğrencilerde en az 1,67 m., kız öğrencilerde 1,60 m. ve boy uzunluğunun 1 metreden fazla olan kısmı ile vücut ağırlığı arasında +/- 10 kg’dan fazla fark olmaması (vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümleri çıplak ayak ve aç karnına olacaktır) gerekir. Kayıt sırasında bedensel ve psikolojik yapısının itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarını tam teşekküllü devlet ve üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir